Menu

5 slimme tips voor een goede autobelettering

Lekker op weg met 5 slimme tips voor een goede autobelettering

Hoeveel beletterde voertuigen kom jij gemiddeld per dag tegen? De auto is in ons land één van de belangrijkste transportmiddelen en de gemiddelde Nederlander brengt er zelf zo’n 5 tot 8 uur per week in door. Dat is een enorm groot potentieel. Zonde dus om niet even stil te staan bij een goede belettering voor je eigen bedrijfswagen. Bij reclamebureau Lekker in Vorm in de Achterhoek hebben we er flink wat ervaring mee en daarom hebben we bijgaand 5 tips voor je om lekker mee op weg te gaan:

 

Tip 1: Betaalbare autobelettering

De kosten om je auto helemaal te laten beletteren met folie kunnen best oplopen, dus het is slim om de kosten en baten van tevoren goed tegen elkaar af te wegen. Topkwaliteit folie kan je bijvoorbeeld wel 10 jaar lang kleurgarantie bieden, maar hoe groot is de kans dat je over tien jaar nog in hetzelfde voertuig rondrijdt?

Wil je slim besparen, denk dan alvast bij de aanschaf van je voertuig na over de kleur ervan. Want een groene caddy wrappen (all-over beletteren) tot het knaloranje kleurtje van je huisstijl is een kostenpost die je hiermee wellicht al kunt voorkomen.

Wees anderzijds ook niet té zuinig. Want zit je echt te wachten op de goedkoopste kwaliteit magneetplaten, die er op de snelweg wellicht zomaar afwaaien? Of op een te snelle beletteraar die de randjes niet duurzaam inföhnt? Laat je goed informeren en vergelijk de kosten van belettering eens met de kosten van bijvoorbeeld advertenties. Grote kans dat je met je autobelettering veel langer exposure genereert.

Tip 2: Herkenbare autobelettering

Een goede autobelettering is meer dan alleen een logo of bedrijfsnaam op je bus. Zorg dat mensen direct herkennen dat het om je bedrijf gaat zonder alles te hoeven lezen. Gebruik daarvoor herkenbare huisstijlkleuren, lettertypes en beelden. Zo gaan mensen die je bedrijfswagen zien rijden deze automatisch linken aan bijvoorbeeld je website of de mailingkaart die ze van je hebben ontvangen. Op deze manier benut je de kracht van herhaling!

Zorg er daarnaast ook voor dat het de lezers direct duidelijk is wat je voor ze kunt betekenen. Je telefoonnummer is fijn, maar wat hebben ze eraan als ze geen idee hebben waar ze je voor moeten bellen? Een sterk merkverhaal maakt in woord en beeld duidelijk wat je doet en voor wie.

slecht leesbare autobelettering

Tip 3: Leesbare autobelettering

Bij een autobelettering zijn er qua opmaak heel wat zaken om rekening mee te houden. Vaak heeft je voertuig meer naden, kieren en stangen dan je denkt (ga maar eens kijken). Het zou vervelend zijn als essentiële cijfers uit je telefoonnummer uiteindelijk onleesbaar blijken of dat er smalle letters precies wegvallen in de naad van je deur.

Hou daarnaast rekening met de korte leestijd die veel verkeersdeelnemers hebben; probeer niet te veel te melden en maak je opsommingen niet te lang.

Contrast is ook belangrijk. Matzwarte folie is bijvoorbeeld heel mooi en hip, maar zwart op autoruiten zorgt doorgaans voor een erg slechte leesbaarheid, behalve als je altijd al je interieurlampen aan wilt houden. Kies liever voor een lichte kleur folie op ruiten of ga voor one way vision folie.

Extra tip: beletter de voorzijde van je bedrijfswagen eens in spiegelbeeld, dan ben je via de achteruitkijkspiegel supergoed leesbaar voor degene die vóór je staat in de file! En die heeft tijd genoeg om eens goed te kijken wie je bent.

neem vaak vergeten elementen zoals de spiegels in het ontwerp mee

Tip 4: Opvallende autobelettering

Er is zoveel meer mogelijk dan alleen je logo of bedrijfsnaam op je auto of bus te laten plakken. Zonde om die kansen niet te benutten en boven alle andere weggebruikers uit te steken. Beplak bijvoorbeeld vaak vergeten onderdelen als de spiegels eens met een opvallende huisstijlkleur. Of verzin een creatief concept dat mensen twee keer naar je auto laat kijken.

Benut ook de extra mogelijkheden van folie. Wist je bijvoorbeeld dat er folies bestaan met glitters of met een krokodillenreliëf? Of kies een fluorescerende folie waarmee je ’s avonds letterlijk de blits maakt. Een beetje autobeletteraar of reclamebureau laat je er graag samples van zien!

diverse foliesamples

Durf jij krokodillenfolie aan?

Tip 5: Smaakvolle autobelettering

Nu zie ik je denken: grote logo’s, glitters, krokodillenreliëf… wat een circus! En dan heb je gelijk: overkill is niet wenselijk. Je moet nog wel met plezier en trots in de bedrijfswagen rond willen rijden (of je werknemer). Dus: hoe mooier hoe beter, daar zijn we helemaal voorstander van. Met de juiste combinatie van folies, kleuren en afmetingen zorg je voor de ideale mix tussen opvallen en overdrijven. Vormgeving is echt een vak. En wil je eventjes niet opvallen? Kies dan juist voor een magneetplaat die alles onzichtbaar afdekt op de gewenste momenten.

 

Meer weten over slimme autobelettering?
Bij lekker in vorm ontdekken we graag samen je merkverhaal voor onderweg!

 

 

geblogd door:

roy koolenbrander
creatief merksetter

 

Meer voorbeelden van autobelettering vind je hier.

Categories:   lekker in vorm, opmerkelijk!